Čerešňová bublanina
5 vajec, 150 g masla, 250 g práškového cukru, štipku soli, ½ balíčka prášku do pečiva, 3 PL mlieka, 250 g polohrubej múky, kôru z jedného citróna alebo sušenú citrónovú kôru, čerešne, vanilkový cukor
Ako na to:Do väčšej misy dajte zmäknutý marganín alebo maslo, pridajte práškový cukor, žĺtka a ručným šľahačom všetko vymiešajte do peny.
Keď je pena hotová pridajte citrónovú kôru (podľa chuti), tri lyžice mlieka alebo smotany a opäť dobre vyšľahajte.
Čerešne umyte a nechajte odtiecť. Do cesta pridajte múku, polovičku prášku do pečiva a varechou zamiešajte. Potom ručným šľahačom vymiešajte bielka do tuhého snehu. Sneh z bielkov pomaly zapracujte do cesta vareškou. Cesto by malo byť hustejšie, takže ho "premiestnite" do menšieho vymasteného plechu alebo koláčovej formy (plech vymastite maslom a posypte hrubou múkou).
Rozotrite ho, naukladajte nevykôstkované čerešne, posypte práškovým cukrom a dajte piecť. Pečte asi 35 minút pri teplote 180 stupňov. Bublaninu nechajte vychladnúť, posypte ho práškovým cukrom, nakrájajte a ozdobte šľahačkou a čerešňami.