Zemiakové rezne s hubovou plnkou
500 g zemiakov, 1 vajce, 1 žĺtok, 180 g hrubej múky, olej na vyprážanie
Plnka: 40 g masti, 30 g cibule, 200 g čerstvých húb, rasca, mleté čierne korenie, soľ, 2 vajcia
Očistené, v slanej vode uvarené zemiaky prelisujeme na doske a necháme vychladnúť. Potom pridáme vajce, žĺtok, múku a všetko zmiesime na cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra.
Cesto rozkrojíme na 8 štvorcov, naplníme hubovou plnkou, jednu stranu cesta preložíme cez plnku a okraje stlačíme tak, aby nám plnka nevytiekla.
Rezne vyprážame v horúcom oleji pekne do ružova a podávame so zeleninovým prívarkom.
Plnka: Na masti zapeníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, rascu, korenie a prikryté za občasného miešania asi 20 minút dusíme. Potom pridáme osolené rozšľahané vajcia a za stáleho miešania necháme zraziť.