Boršč

Potrebujeme:

150 g bravčového mäsa, 150 g hovädzieho mäsa, 40 g slaniny, voda, soľ, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 50 g hlávkovej kapusty, 1 menšia cibuľa, 150 g zemiakov, 50 g cvikly, 100 g rajčiakov, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, ocot, 1 dcl kyslej smotany, zelená petržlenová vňať

Ako na to:

Umyté bravčové, hovädzie mäso a nakrájanú slaninu dáme variť do studenej osolenej vody. Keď voda vrie, vložíme do nej očistenú, na rezance nakrájanú koreňovú zeleninu, hlávkovú kapustu, cibuľu, na kocky pokrájané zemiaky a všetko uvaríme do mäkka.
Cviklu nakrájanú na rezance uvaríme osobitne. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho (bravčové skôr ako hovädzie, aby sa nerozvarilo), pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky.
Pridáme uvarenú cviklu, prelisované rajčiaky, mleté korenie, papriku a ešte trocha povaríme. Dochutíme octom a pred podávaním zamiešame do nej kyslú smotanu a nakrájanú petržlenovú vňať.

11.07.2014

Podobné recepty