Cigánska mäsová zmes

Potrebujeme:

250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa (pliecko), soľ, mleté čierne korenie, 50 g oleja, voda, 4 rajčiaky, 4 papriky, 2 cibule, 100 g slaniny, mletá červená paprika, 2 lyžice kečupu, 8 menších zemiakov

Ako na to:

Umyté mäso odblaníme, nakrájame na plátky, dobre rozklepeme a pokrájame na širšie rezance. Nakrájané mäso okoreníme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji, podlejeme vodou a necháme v hrnci dusiť pod pokrievkou takmer do mäkka.
Medzitým sparíme rajčiaky vo vriacej vode a ochladené pod studenou vodou olúpeme. Nakrájame ich na dieliky a papriky na kolieska spolu s cibuľou. Slaninu pokrájame na tenké pásiky, rozškvaríme ju a postupne na nej opražíme cibuľu, papriku a rajčiaky.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme mletú papriku, kečup a olúpané zemiaky nakrájané na štvrtky. Dusíme pod pokrievkou 15 minút, potom pridáme pripravenú zeleninu a všetko spolu dusíme tak dlho, kým nie sú zemiaky mäkké. Podávame s chlebom.

14.07.2014

Podobné recepty