Bravčové rezne plnené jablkami

Potrebujeme:

600 g bravčového mäsa zo stehna, 4 jablká, 100 g slaniny, 100 g šunky, soľ, sladká paprika, trocha hladkej múky, 250 g rajčiakov, asi 5 jabĺk, trocha zázvoru, 30 g masla, 1/8 l červeného vína

Ako na to:

Hrubšie plátky mäsa nakrojíme, roztvoríme, ľahko naklepeme a osolíme. Olúpeme 4 jablká, vydlabeme jaderníky a nakrájame na tenké plátky.
Na jednu polovicu každého rezňa dáme niekoľko plátkov jabĺk a rezeň preložíme. Okraje trocha naklepeme, aby sa neotvárali. Nakoniec ich popreťahujeme na tenko nakrájanou slaninou a šunkou. Osolíme, opaprikujeme, na jednej strane ich posypeme múkou a na oleji prudko z oboch strán opečieme.
Olúpané a na plátky nakrájané jablká a rajčiaky osolíme, posypeme zázvorom a podusíme trocha na masle. Na každý rezeň položíme trocha tejto zmesi, rezne dáme do alobalu alebo do hrnca, zalejeme vínom a prikryté pečieme. Podávame s ryžou.

15.07.2014

Podobné recepty