Kurča na zelenine

Potrebujeme:

4 kuracie štvrtky, 2 červené cibule nakrájané na štvrtky, 2 červené papriky nakrájané na tenšie plátky, 2 neolúpané hlávky cesnaku rozdelené na strúčiky, 1 citrón nakrájaný na štvrtky, zväzok tymianu + niekoľko vetvičiek na podávanie, 2 lyžice olivového oleja, 250 ml suchého bieleho vína, soľ

Ako na to:

Rúru predohrejte na 190 °C. Kuracie mäso dajte do pekáča či hlbšej misy na zapekanie. Pridajte cibuľu, papriku, citrón a vetvičky tymianu. Pokvapkajte olejom a osoľte. Zakryté dajte piecť do rúry na 30 minút, aby cesnak začal mäknúť.
Nezakryté pečte ešte pol hodiny, až bude mäso prepečené. Polejte vínom a pečte ďalších 15 minút, kým koža nebude zlatistá a chrumkavá. Posypte zvyšným tymianom a podávajte so zemiakovou kašou.

16.07.2014

Podobné recepty