Zapečené makaróny s mletým mäsom

Potrebujeme:

250 g makarónov, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 1 PL olivového oleja, ½ balíka paradajkovej omáčky na cestoviny, ¼ l mlieka, 2 PL hotovej zápražky, 1 žĺtok, 50 g strúhaného syra, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Makaróny uvarte v slanej vode a nechajte odkvapkať. Mäso opečte na oleji, pridajte podľa návodu rozmiešanú instantnú omáčku, zamiešajte a na miernom ohni varte 3 min. Mlieko prevarte, rozpustite v ňom zápražku a vmiešajte žĺtok, osoľte a okoreňte. Do zapekacej formy dajte polovicu makarónov, potom vrstvu mäsa a trocha syra. Na záver rozložte makaróny, zalejte omáčkou, posypte syrom a zapekajte 30 min. pri 200 °C.

15.04.2007

Podobné recepty