Dusená cuketa s jogurtovým dressingom
750-800 g rôznych druhov tekvíc (dyne, cukety) rozpolených alebo nakrájaných na plátky, niekoľko vetvičiek tymianu, morská soľ a čerstvo namleté čierne korenie, 4 pečené zemiaky, repkový olej na pokvapkanie (nie je nutné), pažítka na ozdobu
Dressing: 200 g nízkotučného syra cottage, 125 ml hustého nízkotučného bieleho jogurtu, 3-4 lyžice nakrájaných čerstvých byliniek (pažítka, petržlenová vňať a koriander), 2-3 lyžice opražených slnečnicových semiačok, 1 drvený strúčik cesnaku, morská soľ, čerstvo namleté čierne korenie
Tekvice vložte na parák nad hrniec s mierne vriacou vodou. Pridajte tymian a ďalšie korenie. Pripravujte v pare asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne. Preložte do misy a premiešajte. Podávajte so zálievkou a pečenými zemiakmi, príp. posypte pažítkou a pokvapkajte repkovým olejom.