Jogurtová torta s marhuľovým želé
400 g rozdrvených maslových sušienok, 100 g rozpusteného masla, 420 g marhuľového kompótu, svetlá tortová želatína, želatínové stužovadlo, 200 g plnotučného jogurtu, 250 g plnotučného tvarohu, 200 ml marhuľového jogurtu, niekoľko čerstvých alebo kompótových marhúľ na ozdobenie torty
Ako na to:Otváraciu tortovú formu s priemerom 20 cm zľahka vymastíme maslom a dno vystelieme papierom na pečenie.
Sušienkovú drvinu premiešame s maslom a zmes natlačíme na dno tortovej formy. Necháme asi 30 minút stuhnúť v mrazničke.
Marhule zlejeme a šťavu z nich necháme bokom. Do nádoby robota vložíme marhule, tvaroh a oba jogurty a všetko dohladka vyšľaháme. Želatínové stužovadlo vo väčšej mise dôkladne premiešame so 100 ml studenej vody. Pridáme k nemu jogurtovo-ovocnú zmes a všetko potom nalejeme na tortový korpus a uhladíme.
V hrnci so zosilneným dnom zmiešame kompótovú šťavu s vodou (alebo len 250 ml kompótovej šťavy), vmiešame želatínu, privedieme do bodu varu a 1 minútu povaríme.
Mierne vychladnutú želatínu nalejeme na tortu a vložíme ju na dve hodiny do chladničky, aby pekne stuhla. Podávame ozdobené kompótovými alebo v sezóne čerstvými marhuľami.