Plnený mäsový závin
250 g bravčového mäsa z pliecka, 250 g hovädzieho mäsa, 2 vajcia, 2 malé žemle, mleté čierne korenie, majorán, 60 g masti, 1 cibuľa, strúhanka, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 sladkokyslé uhorky
Ako na to:Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a pomelieme. Pridáme vajcia, vo vode namočené a vytlačené žemle, mleté čierne korenie, majorán, polovicu masti, nadrobno nasekanú cibuľu a zamiešame.
Na dosku posypanú strúhankou dáme mäsovú zmes a urobíme z nej obdĺžnik. Do stredu dáme uvarené, olúpané vajcia a uhorky, ktoré rozkrojíme po dĺžke na polovičky.
Mäsovú zmes stočíme do valčeka a dáme na vymastený plech. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 45-50 minút. Podávame so zemiakovou kašou.