Omeleta so zeleninou
8 vajec, 1/2 hrnčeka mlieka, štipka soli, 100 g syra čedar, ružičky brokolice povarenej v pare, 1 červená a 1 žltá paprika nakrájaná na rezančeky, 1 malá cuketa pokrájaná na rezančeky, hrsť čerstvých špenátových lístkov, rastlinný olej na vyprážanie
Ako na to:V stredne veľkej mise vyšľaháme vajcia, mlieko a štipku soli. V pare uvaríme (asi 3 minúty) ružičky brokolice, a potom ich schladíme pod studenou vodou. Premiešame ich s ostatnou zeleninou.
Rozohrejeme panvičku s povrchom, ktorý sa nepripaľuje. Vlejeme na ňu olej, a potom štvrtinu vaječnej zmesi. Krúživými pohybmi rozlejeme hmotu rovnomerne po celej panvici. Až omeleta zospodu spevnie, otočíme ju a vyprážame z druhej strany.
Preložíme na tanier, navŕšime na ňu štvrtinu zeleninovej zmesi, preložíme ju na polovicu a posypeme syrom. To isté urobíme s ostatnými vajcami a zeleninou. Podávame s pečivom.