Bravčové závitky
4 bravčové rezne, soľ, 1 konzerva pečeňovej paštéty, 2 lyžice žemľových omrviniek, 1 žĺtok, paprika, mleté čierne korenie, mrazený hrášok, 4 lyžice oleja, 150 g polievkovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1/4 l mäsového vývaru (masox), 1/4 l červeného vína, kyslá smotana, múka
Ako na to:Rezne naklepeme, osolíme a porozdeľujeme na ne paštétovú plnku. Pečeňovú paštétu rozmiešame so žemľovými omrvinkami a žĺtkom. Dochutíme soľou, paprikou a mletým čiernym korením, pridáme hrášok.
Rezy zvinieme do závitkov a zopneme ich špáradlom alebo niťou. Závitky opečieme na oleji, pridáme nakrájanú zeleninu a 10 minút dusíme. Podlejeme vývarom a vínom a prikryté dusíme asi hodinu. Závitky potom vyberieme a zeleninu prelisujeme.
Šťavu nakoniec zahustíme smotanou, do ktorej sme zamiešali trocha múky.