Štefanská pečienka

Potrebujeme:

veľký hovädzí rezeň (1 kg), soľ, mleté čierne korenie, 250 g teľaciny alebo bravčoviny, 60 g uvarenej ryže, 1 cibuľa, 1 vajce, vegeta, 3-4 natvrdo uvarené vajcia, údená slanina, 2 PL masti, voda, múka, smotana

Ako na to:

Hovädzí rezeň vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pomletú teľacinu alebo bravčovinu zmiešame s uvarenou ryžou a opraženou cibuľou. Do hmoty zapracujeme 1 vajce, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Vymiešanou hmotou potrieme vyklepaný rezeň.
Na potretý rezeň uložíme po dĺžke 3-4 natvrdo uvarené vajcia, zvinieme ho do závitku, obviažeme motúzom, obložíme plátkami slaniny a pečieme v rúre na horúcej masti. Podľa potreby podlievame trochou vody.
Upečený vyberieme, výpek poprášime múkou a pridáme smotanu. Závin sa najlepšie krája, keď vychladne.

21.07.2014

Podobné recepty