Letný zemiakový šalát s reďkovkami
1 lyžica olivového oleja, 200 g španielskej šunky Serrano, 8 veľkých zemiakov olúpaných, 125 ml nakladaného chrenu, 350 g kvalitnej majonézy, 4 stonky zeleru natenko narezané, 1 nahrubo nakrájaný zväzok zelerových lístkov, morská soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti, 4 reďkovky
Ako na to:Rúru predhrejte na 180 °C. Plátky šunky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom. Pečte 10 až 15 minút do chrumkava.
Medzitým do veľkého hrnca nalejte vodu, osoľte ju, priveďte do varu a pridajte zemiaky. Varte 10 - 15 minút, až kým nezmäknú. Musia však zostať pevné, preto na ne dávajte pozor! Osušte ich, nakrájajte na veľké kocky a vložte do misy. Premiešajte s chrenovou omáčkou, majonézou, kúskami aj listami zeleru. Pridajte korenie a jemne rovnomerne premiešajte.
Plátky pečenej šunky rozložte na taniere (kúsok odložte) a zakryte zemiakovým šalátom. Na jemnom strúhadle nastrúhajte nad šalátom reďkovky a pridajte štipku mletého čierneho korenia. Navrch rozdrobte zvyšnú šunku.