Bôčiková paštéta
2 kg prerasteného bôčika
1,5 kg očistenej papriky
1,5 kg paradajok
5 strúčikov cesnaku
5 feferónov
malý balík mletého čierneho korenia
soľ podľa chuti
350 g plnotučnej horčice
12 vajec
Bôčik, očistené papriky (jadrovník, jadierka a žilky vyberieme),
paradajky, cesnak a feferóny zomelieme najemno. Do väčšieho hrnca dáme bôčik so zeleninou, čierne korenie a osolíme podľa chuti. Pozvoľna varíme 2 hodiny. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Potom pridáme horčicu a celé vajcia. Ponorným mixérom vymixujeme na hladkú kašu. Naplníme do zavaraninových fliaš (malých so závitom). Sterilizujeme 60 min. pri teplote 80 - 90°C. Skladujeme v chlade.
Servírujeme s čerstvým pečivom.
Čas: 4 hod.