Čevabčiči s varenými zemiakmi
1000 g mletého mäsa
250 g slaniny
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 ks vajcia
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
mletá rasca, majoránka
soľ, mleté čierne korenie
červená mletá paprika
olej
1 PL bravčovej masti
1000 g zemiaky
horčica + cibuľa (na servírovanie)
Slaninu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti. Potom pridáme slaninu a restujeme 5 min. Nakoniec pridáme 1 ČL mletej rasce, 1 ČL majoránky, 2 ČL červenej mletej papriky a nasekaný cesnak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a krátko zarestujeme.
V miske si zmiešame mleté mäso, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, cibuľovo – slaninovú zmes (vychladnutú). Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dobre premiešame.
Z mäsovej zmesi tvarujeme valčeky – čevabčiči, ktoré sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán – 1 min. Keď je mäso opečené, podlejeme 1 dcl vody a dusíme 5 min.
Čevabčiči servírujeme s varenými zemiakmi (zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode), horčicou a najemno nasekanou cibuľou.
Čas: 45 min.
Počet porcií: 8 - 10