Hovädzie na hríboch
1 kg hovädzia falošná sviečková
1 cibuľa
1 väčšia hrsť sušených hríbov
olej
soľ, mleté čierne korenie
2 PL hladká múka
1 PL maslo
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie rezne. Osolíme, okoreníme a opekáme v hrnci na rozpálenom oleji, len aby sa mäso zatiahlo (asi 1 min.).
Opečené mäso dáme zatiaľ na tanier a na výpeku orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky. Keď je orestovaná pridáme naspäť mäso a pridáme taktiež hríby, ktoré sme mali asi 30 min. namočené vo vode.
Zalejeme vodou a varíme pokým nebude mäso mäkké. Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Omáčku zahustíme múkou, rozmiešanou vo vode. Na zjemnenie pridáme 1 PL masla.
Podávame s volským okom a hranolkami alebo s ryžou.
Čas prípravy: 1 hod.
Počet porcií: 5