Krevetová polievka s limetkou
olej na vyprážanie (najlepšie sezamový), 230 g mrazenej zeleninovej zmesi wok, 100 g húb šitaké, 150 ml zeleninového vývaru, 30 ml rybej omáčky, 400 ml kokosového mlieka (konzervované), 250 g varených kreviet, 2 lyžice cukru, 125 ml limetkovej šťavy, 4 kolieska limetky
Ako na to:Teflónový hrniec rozohrejte na maximum. Pokvapkajte olejom, vsypte zeleninovú zmes a huby a pražte 3 minúty. Vareškou či drevenou špachtľou opatrne premiešavajte.
Vlejte vývar, rybiu omáčku a kokosové mlieko. Priveďte do varu a pridajte krevety, cukor, limetkovú šťavu a kolieska limetiek. Premiešajte a polievku ihneď podávajte v miskách alebo čajových šálkach.