Filé s paradajkami

Potrebujeme:

450 g rybie filé, 6 rajčín, 1 cibuľa, 1 konzerva šampiňónov, 15 g korenia na ryby, 15 g sladkej papriky, 1/2 lyžičky bieleho mletého korenia, hladká múka, 0,1 l olivového oleja, 5 lístkov čerstvej bazalky

Ako na to:

Rozmrazené, osušené filé obalíme v múke zmiešanej s paprikou a korením a pražíme v oleji asi 3 minúty z každej strany. Potom ryby vytiahneme a vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú na polkolieska. Odkvapkané šampiňóny pridáme k cibuli, nálev si necháme.
Z panvice zlejeme prebytočný olej, na zmes pridáme opečené filé, podlejeme nálevom z húb, pridáme korenie na ryby a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Podľa potreby podlievame vodou.
Koncom dusenia pridáme rajčiny nakrájané na kolieska a necháme ešte 5 minút podusiť. Podávame posypané bazalkou a s varenými zemiakmi.

02.09.2014

Podobné recepty