Cheesecake s jahodami

Potrebujeme: Cheesecake s jahodami

Korpus:
1 balenie Raciolky mliečno-kakaové RACIO
25 g masla

Plnka:
200 g krémového syra
50 g kryštálového cukru
1 vajce
1/2 vanilkového lusku
20 g kyslej smotany

Poleva:
20 g kyslej smotany
5 g práškového cukru

Zdobenie:
čerstvé jahody

Ako na to:

Raciolky podrvíme v mixéri nadstavcom na sekanie zeleniny. Pri miešaní pridávame zmäknuté maslo. Túto zmes natlačíme do formy, v ktorej budeme koláčik piecť.
Krémový syr vymiešame spolu s kryštálovým cukrom, pridáme vajce, jadierka z vanilkového lusku a kyslú smotanu. Celú zmes dobre vymiešame a nalejeme na utlačený korpus.
Pečieme vo vodnom kúpeli (ponorená forma vo vode do 1/3) pri teplote 160 °C. Po 10 min. znížime teplotu na 110 °C a pečieme ďalších 30 minút.
Koláčik necháme vychladnúť aspoň 3 hodiny v chladničke a navrch nalejeme rozmiešanú kyslú smotanu s práškovým cukrom. Nakoniec ozdobíme čerstvými jahodami nakrájanými na jemné prúžky.

Fotogaléria k receptu

03.09.2014

Podobné recepty