Hroznové rezy
400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 200 g práškového cukru, 200 g rastlinného tuku, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, štipka soli, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu
Plnka: 300 - 400 g vanilkového pudingu, 1 kg stolového hrozna
Čokoládová poleva: 100 g nasekaných mandlí, 1 lyžica masla na opraženie mandlí, 250 ml šľahačky
Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme vajcia, cukor, rastlinný tuk, soľ a vypracujeme hladké cesto. Necháme polhodiny na chladnom mieste.
Cesto rozvaľkáme, prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Popicháme vidličkou a upečieme v predhriatej rúre. Puding uvaríme podľa návodu a ešte teplý rozotrieme na upečené cesto.
Bobule hrozna rozpolíme, jadierka vyberieme a poukladáme na uvarený puding. Povrch oblejeme čokoládovou polevou a posypeme opraženými mandľami. Ozdobíme šľahačkou.