Banánová roláda z keksov Marína
Cesto:
4 balíčky keksov Marína
100 - 120 g masla
Plnka:
1 téglik (150 g) nízkotučného jogurtu
1 téglik (150 g) pochúťkovej smotany 12 %
2 zrelé banány
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček nevareného vanilkového pudingu Dr. Oteker Olé
pomarančová kôra
Marína keksy rozmrvíme do misy, pridáme maslo a uhnetieme cesto. Maslo pridávame tak, aby vzniklo stredne tuhé cesto vhodné na rozvaľkanie. Cesto vyvaľkáme na potravinovej fólii na hrúbku do 0,5 cm.
Aby sme ušetrili vodu, v tej istej miske zmiešame jogurt, pochúťkovú smotanu, vanilkový cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru podľa chuti. Do toho rukou "namliaždime" dva banány a premiešame. Začneme mixovať mixérom a pridáme puding Olé a miešame cca 1 - 2 minúty.
Plnku natrieme na cesto, pomaly zrolujeme a dáme do chladničky na min. 3 hodiny stuhnúť.
Roláda je svieža a veľmi chutná!