Plnené morčacie stehno
750 g morčacieho vykosteného stehna, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice kečupu, 150 g prerastenej slaniny, 100 g syra, 80 g hrášku, 80 g karotky, 1,5 dcl mäsového vývaru, olej
Ako na to:Morčacie mäso upravíme pomocou ostrého noža tak, aby vznikol plát mäsa hrubý 2 cm. Plát osolíme, okoreníme a natrieme kečupom.
Slaninu pokrájame na tenké plátky a rozložíme na natretý plát. Tvrdý syr pokrájame na kocky, premiešame s hráškom a karotkou nakrájanou na kocky a zmes rozložíme na slaninu.
Plát zvinieme, spevníme ražnou niťou, uložíme do pekáča, natrieme olejom, podlejeme vývarom a upečieme. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a polievame výpekom.