Kandizované ovocie v čokoláde

Potrebujeme:

200 g kandizovaného ovocia, 3 lyžice rumu, 50 g hrozienok, 2 lyžice postrúhaných piškót, 150 g masla, 80 g práškového cukru
Čokoládová poleva: 150 g čokolády na varenie, 80 g masla

Ako na to:

Kandizované ovocie a nasekané hrozienka vložíme do misy, pokvapkáme rumom a necháme postáť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a vmiešame do základu. Pridáme nastrúhané piškóty a zo zmesi tvarujeme guľky.
Guľky namočíme do čokoládovej polevy, môžeme ľubovoľne ozdobiť a necháme stuhnúť.

Poleva: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a vymiešame na hladkú hmotu.

09.09.2014

Podobné recepty