Kuracie na balkánsky spôsob
kuracie prsia
cibuľa
paradajka
paprika
soľ,vegeta
worcester omáčka a sójová omáčka
korenie podľa vlastného výberu (napr. korenie na pečené kura, červená mletá paprika, rasca, kari korenie)
slnečnicový olej
Kuracie prsia vyklepeme, osolíme a namočíme do marinády z oleja, worcester a sójovej omáčky, korenia na pečené kura a necháme cez noc postáť.
Na začiatku prípravy rozpálime olej a kuracie prsia sprudka orestujeme. Keď je mäso z oboch strán bledučko hnedé, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, paradajky a papriku.
Zeleninu chvíľu restujeme s mäsom, a keď nám pekne rozvonia, podlejeme horúcou vodou. Pridáme rascu, červenú mletú papriku, soľ, vegetu, kari korenie a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút (kým mäso nezmäkne). Takto pripravené podávame s ryžou.