Bravčové mäso v zeleri
4 bravčové rezne zo stehna, soľ, čierne korenie, 1 lyžička horčice, 2 lyžice múky, 3 lyžice oleja, 1 cibuľa, polovica zeleru, 20 g masla, 100 ml mäsového vývaru, 20 g múky, 1 lyžička worcestrovej omáčky, 3 g šunky
Ako na to:Rezne naklepeme, okoreníme a po jednej strane natrieme horčicou. Obalíme v múke. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu a rezne po oboch stranách opečieme.
Očistený zeler jemne nastrúhame a pridáme k rezňom. Po chvíľke pridáme maslo a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame vývarom a udusíme do mäkka. Mäkké rezne preložíme na teplý tanier, šťavu zahustíme múkou, rozriedime vývarom, krátko povaríme a dochutíme worcestrovou omáčkou. Na tanieri posypeme nakrájanou šunkou.