Lasagne
balík lasagnového cesta, ¼ kg miešaného mletého mäsa, 4 PL nastrúhaného parmezánu, 200 g syra mozarella, 1 konzerva olúpaných paradajok, ¼ l bešamelovej omáčky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, 3 PL múky, 1 ČL nasekanej bazalky, 1 ČL nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Cesto vyvaľkajte natenko, nakrájajte na veľké štvorce, nechajte schnúť asi 30 min. Potom ho varte v slanej vode 5 min. Olej rozpáľte na panvici, pridajte mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražte. Zaprášte múkou, pridajte paradajky, osoľte a ochuťte mletým čiernym korením, vegetou a nasekanými bylinkami. Do nákypovej formy po vrstvách ukladajte štvorce cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku, prikryte syrom a zapečte.