Mandľové bochníčky

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 100 g cukru, 35 g droždia, 125 g masla, 40 g hrozienok, 30 g mandlí, 3 žĺtka, 0,2 l mlieka, 2 lyžice rumu, 0,5 bal. vanilkového cukru, 1 vajce, trocha citrónovej kôry, soli a masla

Ako na to:

Z dvoch lyžíc mlieka, droždia a lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do hladkej peny, potom pridáme vanilkový cukor, trocha nastrúhanej citrónovej kôry, rum, kvások a zostávajúce vlažné mlieko. Osolíme.
Prisypeme múku a vypracujeme také cesto, aby sa nelepilo. Pridáme hrozienka a olúpané, mierne opražené mandle. Vyvaľkáme a necháme vykysnúť.
Dobre vykysnuté cesto znova prepracujeme a urobíme menšie bochníčky, ktoré potrieme na plechu rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
Pečieme v rozpálenej rúre a po asi desiatich minútach zmiernime teplotu.

16.09.2014

Podobné recepty