Ríbezľový koláč

Potrebujeme:

150 ml bieleho jogurtu (1 téglik), 1 téglik krupicového cukru, 1/2 téglika polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, trocha hladkej múky, tuk na vymastenie formy, ríbezle podľa chuti, práškový cukor na posypanie

Ako na to:

Suroviny okrem ríbezlí, hladkej múky, práškového cukru a tuku zmiesime a vytvoríme cesto. Nádobu na pečenie vymastíme tukom, vysypeme hladkou múkou a nalejeme do nej cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme.
Na cesto poukladáme ríbezle v toľkých vrstvách, na koľko máme chuť (pozor však, čím viac ríbezlí dáte, tým viac bude koláč kyslejší!). Pečieme cca 20-25 minút. Upečený koláč po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

20.09.2014

Podobné recepty