Jogurtová torta s broskyňami
Cesto: 150 g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 1 vajíčko, 80 g práškového cukru, lyžica olejaP
Plnka: broskyňový džem a kompót, 1 balíček želatíny, 4 dcl vody alebo šťavy z kompóta, 1 lyžica práškového cukru, 2 jogurty s príchuťou podľa vlastného výberu
Všetky ingrediencie na cesto premiešame v nádobe a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 190 stupňov. 4 dcl šťavy z kompótu alebo vody uvedieme do varu. Odstavíme a vmiešame želatínu. Necháme prechladnúť, ale miešame sporadicky. Vyklopíme si obsah jogurtov, pridáme práškový cukor a premiešame. Do vychladenej želatíny vlejeme jogurt a dobre zamiešame. Vychladený korpus natrieme džemom. Uložíme broskyne a pomaly zalievame jogurtovo-želatínovou zmesou. Vylejeme všetko a vložíme do chladničky.