Dusené hovädzie na smotane
600 g predného hovädzieho mäsa bez kosti, 1 cibuľa, 150 g koreňovej zeleniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, 3 zrnká nového korenia, 1 klinček, 2 bobkový list, 2 dcl smotany, 1 lyžica hladkej múky, cukor, ocot
Ako na to:Mäso pokrájame na kocky a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, očistenú na hrubom strúhadle postrúhanú koreňovú zeleninu, krátko spolu opražíme a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme, pridáme klinček, bobkový list a dusíme. Podľa potreby podlievame vodou.
V smotane rozmiešame múku, vylejeme na mäso, premiešame a krátko povaríme. Ochutíme cukrom, octom a podávame s knedľou.