Keksy s čokoládou a orechmi
240 g orechov, 160 g práškového cukru, 2 bielka, 1 veľká čokoláda na varenie
Ako na to:Orechy dvakrát pomelieme, prípadne ich môžeme roztĺcť v mažiari. Cesto lepšie drží, keď miesto celých vajec použijeme len bielka, preto dáme do misy cukor, 220 g orechov, bielka a vypracujeme tuhé cesto.
Kuchynským valčekom ho rozvaľkáme na 4-5 mm tenkú placku. Rozvaľkané cesto nakrájame na pravidelné štvorce alebo obdĺžniky a na ľahko pomastenom plechu ho dáme do rúry, vyhriatej na stredný stupeň.
Keksy pečieme pri nízkej teplote, kým nezačnú nadobúdať zlatohnedú farbu. Po upečení ich necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vychladnuté keksy namáčame v čokoláde a obaľujeme vo zvyšku orechov. Pre jemnejšiu chuť môžeme použiť mliečnu čokoládu miesto horkej.