Krehký kapustový kolá
120 g polohrubej múky, 40 g tuku, 4 lyžice vody, olivový olej, 500 g kučeravej kapusty, 3 strúčiky cesnaku, 400 g šmakounu, 1 vajce, 200 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Z múky, tuku a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme ho cca 20 minút v chlade.
Umytú kapustu mierne povaríme v slanej vode, potom vyberieme, necháme odkvapkať a pokrájame na prúžky. Cesto vyvaľkáme, položíme na zapekaciu formu, potrieme olejom, navrstvíme kapustu, osolíme, okoreníme a ochutíme roztlčeným cesnakom. Šmakoun nakrájame na plátky, pridáme kapustu, zalejeme vajcom rozšľahaným v mlieku a dáme upiecť do rúry.