Orechové keksy
5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hl.múky špeciál, 120 g rôznych druhov orechov (doporučujeme pomiešať 2 druhy 60 g lieskovcov a 60 g mandlí alebo vlašských orechov)
Ako na to:Pripravíme si sneh z 5 bielkov, múku a cukor preosejeme. Do snehu vmiešame najprv cukor, potom múku a nakoniec orechy. Cesto vylejeme do vymastenej formy a dáme do dobre vyhriatej rúry na 180 stupňov, na minimálne 3/4 hodiny. Pri pečení sa vrch trochu zodvihne.
Po upečení ešte horúce aj s formou zabalíme do alobalu a necháme stáť do druhého dňa. Orechy musia natiahnuť vlhkosť, aby sa dali potom pekne natenko pokrájať.
Na druhý deň po vyklopení nakrájame na tenké plátky. Na záver ich porozkladáme na plech a necháme sušiť na 100 stupňoch, kým keksy nestvrdnú a nezružovejú.