Bravčové karé s brusnicami
1 kg bravčového karé, 2 lyžice oleja, soľ, drvená rasca, 4 dcl vývaru, 1 lyžica masla, brusnicový kompót, čerstvé bylinky, citrón
Ako na to:Mäso potrieme olejom, osolíme a posypeme rascou. Vložíme do pekáča a trocha podlejeme vodou. Pečieme v rúre, spočiatku podlievame len vlastnou šťavou a môžeme ešte potierať olejom. Keď sa mäso zapečie, zalejeme ho vývarom. Počas pečenia mäso obrátime, aby sa rovnomerne prepieklo a občas ho polievame šťavou. Pečieme cca 1 a 1/2 hodiny.
Asi desať minút pred dopečením, potrieme povrch mäsa brusnicovým kompótom. Hotové mäso nakrájame na tenké plátky, šťavu môžeme ešte zjemniť lyžicou masla.
Podávame s uvarenými alebo opečenými zemiakmi alebo so zemiakovými knedľami.