Roštenky po maďarsky
4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, olej, 80 g cibule, 1 šálka vývaru, 20 g hladkej múky, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 1 feferónka, 400 g zemiakov, 2 zelené papriky
Ako na to:Roštenky na niekoľkých miestach pri okrajoch narežeme, aby sa mäso pri úprave neskrúcalo, zľahka naklepeme, osolíme, poprášime mletým korením a mletou paprikou.
Vložíme ich do dobre rozohriateho oleja a po oboch stranách rýchlo opečieme. Prisypeme kolieska cibule a opražíme doružova. Potom zalejeme vývarom alebo horúcou vodou a dusíme. Občas mäso obrátime a podľa potreby mierne podlejeme.
K takmer mäkkému mäsu prilejeme trocha vody s rozmiešanou múkou, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú feferónku, na kocky nakrájané zemiaky, pásiky zelených paprík a za občasného miešania dusíme všetko domäkka. Nakoniec podľa chuti dosolíme.