Kapustová štrúdľa
300 g lístkového cesta, malá hlávka kapusty, kryštálový a škoricový cukor, olej, hrozienka, rum, mletá škorica, 2 ks vanilínového cukru
Ako na to:Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Hlávku kapusty rozkrojíme a nadrobno pokrájame. Hrozienka namočíme na pár hodín do rumu. Nakrájanú kapustu posypeme kryšt. cukrom a podusíme na oleji do mäkka. Odstavíme.
Po vychladnutí ju ochutíme škoricovým cukrom, mletou škoricou, hrozienkami a premiešame.
Ochutenú kapustu rovnomerne rozložíme na lístkové cesto a posypeme vanilínovým cukrom. Stočíme a povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Preložíme na plech, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.