Zemiakové knedlíčky so šampiňónmi
3 ks jarnej cibuľky, 100 g čerstvých šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, uvarené zemiaky, zemiakový škrob, hrubá múka, pažítka, žerucha, olej
Ako na to:Na kolieska pokrájanú jarnú cibuľku orestujeme na oleji spolu s nakrájanými šampiňónmi. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme hubovým korením a necháme vychladnúť.
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Prisypeme zemiakový škrob, hrubú múku a nadrobno nasekanú pažítku. Vypracujeme tuhšie cesto a nakrájame ho na kúsky, ktoré rukou roztlačíme do okrúhleho tvaru.
Do stredu cesta dáme vychladnutú plnku a vytvarujeme knedličky. Varíme v osolenej vode pri miernej teplote asi 12-15 minút. Uvarené vyberieme, pokvapkáme olejom a posypeme žeruchou.