Hustá hubová polievka
350 g miešaných čerstvých húb, 7 g sušených húb, 1 cibuľa, olej, hubové korenie, 300 g zemiakov, 200 ml smotany na varenie, nasekaná pažítka, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka na zahustenie, mlieko
Ako na to:Sušené huby zalejeme vodou a necháme ich odstáť. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame a spolu s čerstvými hubami krátko podusíme na oleji. Zalejeme teplou vodou, vložíme na väčšie kúsky nakrájané zemiaky, scedené sušené huby a na miernom plameni varíme.
Uvarenú polievku ochutíme nasekanou pažítkou a prilejeme smotanu na varenie. Zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v troche mlieka a povaríme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a hubovým korením.