Gaštanová roláda
Cesto: 3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice polohrubej múky
Plnka: 150 g masla, 200 g varených gaštanov, 100 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 50 g rozpustenej mliečnej čokolády, 1 lyžica mandľového likéru
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh.
Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Pečieme pri teplote 190 °C 10-15 minút.
Upečené cesto preklopíme na cukrom posypanú čistú utierku, stočíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozvinieme, papier odstránime a potrieme 1/2 plnky.
Zvinieme, povrch potrieme zvyšnou plnkou a odložíme na pár hodín do chladničky.