Perkelt z diviny
400 g mäsa z diviaka, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, 150 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml kyslej smotany, 2 ks celého nového korenia, 2 ks borievky, lístky tymianu, mäsový vývar, hladká múka, 2 lyžičky horčice
Ako na to:Nakrájané mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
Mäso vyberieme a vo výpeku speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Poprášime mletou sladkou červenou paprikou, vložíme opečené kúsky mäsa, nakrájané plátky cesnaku, celé nové korenie, borievku, podlejeme horúcim vývarom a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
Udusené mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme. V kyslej smotane rozmiešame hladkú múku, prilejeme do šťavy, ochutíme horčicou a povaríme. Vložíme späť mäso, premiešame a ochutíme lístkami tymianu.