Hydinový šalát s kapiami a orechmi
400 g pečeného hydinového mäsa, 100 g syra typu eidam, 5 kapií, 1 jablko, 1 cibuľa, 50 g vlašských orechov, 2 hlávkové šaláty
Zálievka: 1 lyžica octu, 3 lyžice oleja, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa
Mäso zbavené kože nakrájame na kocky, syr na rezančeky, kapie na pásiky, olúpané jablko na kocky, cibuľu na veľmi jemné kolieska, orechové jadrná nakrájame nahrubo.
Všetko v miske zľahka premiešame a polejeme zálievkou, ktorú pripravíme z octu, oleja, horčice, mletého čierneho korenia, soli a najemno nakrájanej cibule. Zmes navŕšime na listy hlávkového šalátu, ktoré sme rozložili na jednotlivé taniere.