Gaštanové jazýčky

Potrebujeme:

250 g jedlých gaštanov, 150 g práškového cukru, vanilkový cukor, lyžička rumu alebo 2-3 kvapky rumovej arómy
Poleva: 120 -150 g čokolády na varenie, 100 g masla, 2 dcl šľahačky, 20 g vanilkového cukru

Ako na to:

Umyté gaštany nakrojíme na jednej strane nožom a vo vode uvaríme. Ešte teplé úplne rozkrojíme, vnútrajšok vydlabeme a pretlačíme cez sito. Pridáme cukor, rum a zamiesime cesto.
Rozdelíme ho na menšie kúsky, ktoré sformujeme do tvaru jazýčkov. Pomocou vidličky ich namáčame vo vlažnej čokoládovej poleve, položíme na mastný papier a necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Ušľahanú, vanilkovým cukrom osladenú šľahačku nastriekame na pripravené jazýčky.

Poleva: Do rozpusteného masla pridáme nadrobno nakrájanú čokoládu a vareškou hladko vymiešame.

16.10.2014

Podobné recepty