Zabíjačkový guláš na pive

Potrebujeme:

400 g bravčového pliecka, 100 g bravčovej pečene, 100 g bravčového mozočka, 2 cibule, 2 lyžice tuku, soľ, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, drvená rasca, oregano, 3 dcl čierneho piva

Ako na to:

Pečeň uvaríme v malom množstve neosolenej vody domäkka. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme paprikou, mletým čiernym korením, rascou a oreganom a zamiešame.
Trocha podlejeme vodou a dusíme domäkka. Potom pridáme uvarenú, nadrobno postrúhanú pečeň a nadrobno nakrájaný odblanený mozoček. Zalejeme čiernym pivom a ešte chvíľu povaríme. Podľa chuti osolíme.

25.10.2014

Podobné recepty