Jahodové RAW cheesecaky
Korpus:
1/2 šálky kešu orieškov
1/4 šálky sušených hrozienok
1 PL strúhaného kokosu
štipka soli
1 ČL vody
Na plnku:
1 šálka rozmačkaných jahôd
1/2 šálky kešu orieškov
1 ČL citrónovej šťavy
2 PL kokosového oleja
med alebo iné sladidlo podľa chuti
Najprv si pripravíme korpus. Kešu oriešky rozmixujeme ako prvé, potom pridáme hrozienka, soľ, strúhaný kokos a mixujeme, kým sa nám suroviny nespoja do jednej hmoty. Ak treba pridáme 1 ČL vody. Do plechu na mafiny si naukladáme papierové košíčky, do ktorých natlačíme hmotu na korpus. Bude sa to robiť ľahšie, keď si namočíme prsty do vody, keďže hmota je dosť tuhá a lepkavá. Plnku si pripravíme tak, že všetky suroviny spolu naraz zmixujeme do jemnej masy. Naplníme košíčky a necháme v chladničke minimálne 8 hodín, najlepšie cez noc.
Z tejto dávky pripravíme 8 cheesecakov.
Tip: Na dochutenie môžete pridať aj pár kvapiek vanilkovej či rumovej arómy.