Bravčové mäso po čínsky

Potrebujeme:

800 g bravčového stehna, 400 g póru, 80 g olúpaných mandlí, 8 lyžíc vína, 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica škrobovej múky, trocha cukru, prelisovaný cesnak, 3 lyžice oleja, soľ

Ako na to:

Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na malé rezance. Očistený pór rozrežeme na 4 cm kúsky, a potom na pásiky široké asi 4 mm. Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho.
Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, škrobovú múku, cukor a prelisovaný cesnak.
Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme. Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a 1 minútu spolu povaríme. Pred podávaním posypeme mandľami.

30.10.2014

Podobné recepty