Pečené buchty plnené slivkovým lekvárom
600 g polohrubej múky, 30 g droždia, 2 žĺtka, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 60 g masla, citrónová kôra, soľ, mlieko podľa potreby, tuk na vymastenie plechu, práškový a vanilínový cukor na posypanie
Ako na to:Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme žĺtka, vajce, cukor, maslo, citrónovú kôru, soľ, vykysnutý kvások a mlieko.
Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a na každý dáme lyžičku lekváru. Okraje spojíme a vytvarujeme buchty, ktoré ukladáme na vymastený plech vedľa seba, potrieme z každej strany tukom a necháme chvíľku vykysnúť.
Upečieme v stredne teplej rúre. Posypeme práškovým a vanilínovým cukrom.