Hydinové palacinky s cesnakovou omáčkou
8 ks hydinových palaciniek, soľ, korenie na hydinu, sušené oregano a tymian, mleté čierne korenie, palmový olej, 5 strúčikov cesnaku, zeleninový vývar, olej na opekanie, zemiaky, petržlenová vňať
Ako na to:Hydinové palacinky osolíme, posypeme sušeným oreganom a tymianom, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme korením na hydinu a pokvapkáme palmovým olejom.
Ochutené mäso necháme 15 minút odstáť v chlade.
Po odležaní mäso pomaly opečieme v panvici na oleji z oboch strán do mäkka. Olúpané strúčiky pokrájané na plátky opečieme na miernom ohni v panvici na oleji. Osolíme ich, podlejeme zeleninovým vývarom a pár minút povaríme.
Zahustíme hladkou múkou a ešte pár minút povaríme. Podávame s uvarenými zemiakmi, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou.