Panenka so zeleninou

Potrebujeme:

400 g bravčovej panenky, soľ, mleté biele korenie, olej, 200 g miešanej koreňovej zeleniny, zeleninový vývar, 80 g kelu, 1 cibuľa, 50 g karfiolu, 50 g brokolice, 50 g červenej papriky, petržlenová vňať

Ako na to:

Nakrájanú panenku osolíme, okoreníme mletým bielym korením a prudko opečieme v panvici na malom množstve oleja z oboch strán.
Po opečení vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou koreňovou zeleninou. Osolíme, orestujeme, pridáme opečené kúsky mäsa, nakrájanú červenú papriku, na ružičky rozobratý karfiol s brokolicou, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a spolu na miernom ohni udusíme domäkka.
Na záver podľa chuti osolíme a ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.

08.11.2014

Podobné recepty