Tvarohový koláč s čerešňami
Cesto: 170-200 g hladkej múky, 125 g masla, 50 g práškového cukru, 60-80 ml hustej kyslej smotany
Plnka: 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 40 g Zlatého klasu, 2 ks vanilínového cukru, 2 Čl citrónovej šťavy, 600 g vykôstkovaných čerešní
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku a kyslú smotanu. Vypracované cesto rozvaľkáme a rozložíme ho na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto dáme plnku, vykôstkované čerešne a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí koláč pokrájame, posypeme preosiatym práškovým cukrom a dozdobíme listami medovky.
Plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkami, citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Z bielkov a vanilínového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Do vyšľahaného tuhého snehu pridáme Zlatý klas, a potom ho vmiešame do vymiešaného tvarohu.